De Couwenhof

Afwisselende privétuin op 1000m2

Onze tuin ligt op zo’n 1.000 m2. Omdat onze woning – ook bijzonder van vorm! - direct aan de prachtige “Laagzijde” staat, bevindt de tuin zich in zijn geheel aan de achterzijde van het huis. Door de ligging aan de oude Dorpsstraat 58 is de tuin smal en diep, met steeds weer verrassingen naarmate je verder over het grindpad naar achteren loopt.  
We hebben de tuin zoveel mogelijk willen verbinden met de oorspronkelijke en huidige omgeving, daarbij gebruik makend van de vorm. Je ziet daarom veel echte Hollandse beplanting en klassieke elementen. Maar vorm en beplantingswensen mogen nooit ten koste gaan van waar een tuin voor is: genieten in al zijn betekenissen en op elke plek. We hebben een kleine groentetuin, een klassieke kruidentuin, meerdere terrassen. Er is een bleekveldje en een open deel met fruitbomen. En natuurlijk een siertuin, waarin de verschillende borders hun eigen kleuren hebben. Verder zijn de waterkanten een onlosmakelijk onderdeel van onze tuin, met hun eigen pracht en bijzonderheden.
We houden met de beplanting en het onderhoud zoveel mogelijk rekening met de natuur en dat heeft erin geresulteerd, dat hier ook heel veel verschillende vogels en insecten hun plekje vinden en volop kunnen genieten. Al met al een waarlijk Hof!

Tuin van: Anouska Couwenhoven, Dick & Chiara Kroon. Bezoekers per auto: parkeren kan op het parkeerterrein aan de Oosterweg. Liever geen honden. Entree € 3,-.

Doen mee in 2018:

Dorpsstraat 58, 1733 AN Nieuwe Niedorp
06 – 27084708 of decouwenhof@gmail.com