Kwekerij Liefhebbersplanten

Milieuvriendelijk gekweekte vaste planten

Aan de Dorpsstraat in Winkel vindt u deze sfeervolle, vaste plantenkwekerij. Al bijna 30 jaar wordt hier op een natuurvriendelijke manier gewerkt, met liefde en respect voor alles wat leeft. Vaste planten in natuurlijke borders, spelen met vormen en kleur, plukken, ruiken, voelen en proeven, zijn mijn passie. Het zevenblad, brandnetels, goudsbloemen, daslook, paardebloemen en madeliefjes zien wij als waardevolle planten, bv. om de grond te verbeteren of om gewoon lekker op te eten!

Een tuin met beplanting is niet compleet zonder de vogels, vlinders, bijen, het gewriemel, op en in de bodem, zoals schimmels, bacteriën, torretjes etc. Dit alles gedijt bij een vitale bodem, wat tevens ook de belangrijkste basis is, voor sterke gezonde planten. - Mede daarom gooien wij de komende jaren het roer om en krijgen steeds meer planten (uit de potjes) een plekje op de volle grond, om zo een sterk wortelgestel te kunnen ontwikkelen en om uit te groeien tot mooie gezonde planten. Als extra ondersteuning bij dit hele proces gebruiken wij, naast eigen compost, de producten van Plant Health Care en Biovic.

Er is op de kwekerij voldoende gelegenheid om even, op een stoel of bankje, te genieten van ons plantenparadijsje.U bent van harte welkom, want wat is er mooier om je passie te delen met gelijkgestemden. Kwekerij ‘Liefhebbersplanten’ is samen met alle 'Top' lokaties de ontmoetingsplaats voor plantenliefhebbers!

Doet mee in 2018:


Dorpsstraat 192, 1731 RL Winkel
http://www.liefhebbersplanten.nlBezoek de website