Terra Forma Tuinontwerp en beplanting

De verrassende privétuin van tuinontwerper Joep Luitjes

In het landelijke Oude Niedorp ligt deze tuin van ca. 450 m2, gesitueerd bij een voormalige kosterswoning. De kerk aan de overzijde van de Dorpsstraat is sinds 1977 een schilderachtige ruïnekerk, welke ook zeker een bezoek waard is.
De tuin is aangelegd door Joep Luitjes, die hier zijn ontwerpstudio, Terra Forma – tuinontwerp en beplanting, heeft. Joep is een gedreven tuinontwerper met een passie voor planten. Naast het maken van tuinontwerpen en beplantingsplannen, verzorgt hij daarom ook de aanplant en het onderhoud van tuinen. Terra Forma werkt in heel Noord-Holland voor zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers, van kleine patio tot landschappelijke tuin.

Op een relatief kleine oppervlakte is een verrassende tuin aangelegd, die rondom de woning een eigentijds formeel karakter heeft. In dit gedeelte ligt de doordachte voortuin, het hoofdterras met waterelement en moestuin. Wat verder van het huis af heeft de tuin een informeel karakter met vloeiende vormen. Hier bevinden zich o.a. de bostuin, vlonder en bloemborders. De tuin lijkt over te vloeien in het achterliggende landschap. De beplanting is zo ontworpen dat de tuin jaarrond aantrekkelijk is, met een minimum aan onderhoud.

Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom voor een bezoek, waarbij Joep graag meer vertelt over de achtergronden, oplossingen en beplanting.
Entree: € 1,50 p.p.
Let op! De tuin is lastig begaanbaar voor minder-valide mensen vanwege diverse trapjes. Honden niet toegestaan!

Doet mee in 2017:
Zondag 28 mei - 11.00-17.00 uur
Zondag 16 juli - 11.00-17.00 uur
Zondag 10 september - 11.00-17.00 uur

Dorpsstraat 52, 1734 JJ Oude Niedorp
Contact: 0226-751171Bezoek de website